Kakao o smaku cynamonowym, naturalne, na mleku ekologicznym, posłodzone syropem z agawy.
Polecam zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Cudownie pachnie i smakuje :)
Dlaczego warto pić naturalne kakao?
1/ bo zawiera pokaźne ilości magnezu, chromu, żelazu, manganu oraz cynku
2/ wspomaga koncentrację, poprawia pamięć
3/ redukuje stres
4/ posiada właściwości antyrakowe
5/ lekko obniża ciśnienie krwi
6/ przeciwdziała kamicy nerkowej
*bez dodatku cukru
*dieta wegetariańska
Składniki /na jedną porcję/:
2 łyżeczki naturalnego kakao
1 szklanka mleka ekologicznego
1/3 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki syropu z agawy
3-4 łyżki wody
Sposób przygotowania:
Do małego garnuszka wlewamy mleko i włączamy gaz. W kubeczku rozrabiamy na gładko kakao z wodą i cynamonem i dodajemy do mleka. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, Gdy lekko przestygnie słodzimy syropem z agawy i przelewamy przez sitko do kubeczka .
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz :)