Bardzo lubię przygotowywać tę pastę. Jest pożywna i smaczna i zdrowa. Dzięci chętnie ją jedzą na kromce pieczywa. Można ją podać także w formie sałatki. Doskonale sprawdza się na przyjęciach.
Składniki:
2 wędzone makrele (mniejsze lub 1 duża)
4 jajka
5 średnich ogórków kwaszonych
1 mała cebula lub pół dużej
3 duże łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Smacznego :)
Składniki:
2 wędzone makrele (mniejsze lub 1 duża)
4 jajka
5 średnich ogórków kwaszonych
1 mała cebula lub pół dużej
3 duże łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka umyj, ugotuj na twardo i ostudź.
Makrelę przekrój na pół wzdłuż. Wyjmij główną ość, a następnie pozostałe duże ości. Odrywaj po kawałku makreli i rozdrabnij, wyjmując wszystkie ości. Oczyszczone mięsko makreli włóż do miski. Ogórki kwaszone pokrój w drobną kostkę i dodaj do makreli. Cebulę obierz ze skórki, umyj i drobno posiekaj. Dodaj do ryby. Jajka obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę, dodaj do pozostałych składników. Posól i popierz do smaku (z solą ostrożnie, gdyż makrela jest dość słona). Dodaj majonez i wszystko dokładnie wymieszaj, lekko ugniatając. Pastę schłodź w lodówce.
Smacznego :)
Zapraszam Cię do obserwowania mojego bloga
oraz polubienia strony na FB "Żyj w stylu EKO",
Komentarze
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz :)