Latem przywiozłam ze słonecznej Kalabrii bardzo pikantny makaron (Pasta Peperoncino Piccante). Podałam go z sosem szpinakowym. Efekt był zadziwiająco smakowity. Polecam Wam przepis z całego serca.
*potrawa wegetariańska
Składniki:
250 g makaronu pikantnego peperoni (oryg. Pasta di semola di grano duro con Peperoncino Piccante)
1 opakowanie (450 g) mrożonego szpinaku rozdrobnionego
2 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany 18%
szczypta imbiru w proszku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do garnuszka wkładamy szpinak, podlewamy odrobinką wody, ciut solimy i doprowadzamy do rozmrożenia. Następnie dodajemy czosnek (ja dodałam 2 duże ząbki, bo uwielbiam :), śmietanę, imbir i dusimy kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowym sosem szpinakowym polewamy ugotowany makaron.
Smacznego.
*potrawa wegetariańska
Składniki:
250 g makaronu pikantnego peperoni (oryg. Pasta di semola di grano duro con Peperoncino Piccante)
1 opakowanie (450 g) mrożonego szpinaku rozdrobnionego
2 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany 18%
szczypta imbiru w proszku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do garnuszka wkładamy szpinak, podlewamy odrobinką wody, ciut solimy i doprowadzamy do rozmrożenia. Następnie dodajemy czosnek (ja dodałam 2 duże ząbki, bo uwielbiam :), śmietanę, imbir i dusimy kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowym sosem szpinakowym polewamy ugotowany makaron.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz :)