Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem smakuje wyśmienicie. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Zawiera dużo witamin, ma działanie bakteriobójcze. Doskonale wpływa na astmę, zaparcia i rwę kulszową. Kapusta posiada wiele cudownych właściwości, o których możecie poczytać tutaj.
Więc nie żałujcie sobie i bliskim, surówkę taką spożywajcie najczęściej jak się da.

*bez dodatku cukru
*dieta wegetariańska
*dieta wegańska



Składniki:

0,5 kg kapusty kiszonej
1 duże jabłko
1 mała cebula
8 łyżek oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowego)


Sposób przygotowania:


Kapustę kroimy drobno i wkładamy do miski. Cebule obieramy, myjemy i drobno kroimy, dokładamy do kapusty. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dokładamy do kapusty. Dolewamy oliwy i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę, by się składniki zmaserowały. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.

Smacznego :)

Komentarze

  1. Świetny pomysł! :-)

    Zapraszam na mojego bloga! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. My na taka ilosc kapusty to 2 jabłka, cebula nie ostrą.i kapka oleju z pestek dyni /ma orzechowy posmak/ czasem trochę miodu. Zależne od kwaśności kapusty i jabłek. Sól pół szczypty jak zakwasie i pieprz grubo mielony/ tłuczony. Najchętniej jemy właśnie taką z kiszonej kapusty. Nawet z kanapkami/ bułką.....pasuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicja super pomysł z olejem z pestek dyni. Muszę spróbować :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...